2016 évi események a Hortobágyi Csillagoségbolt-parkban

A háborítatlan éjszakai környezet a nemzeti park természetességének fontos eleme. Ennek védelmére jött létre itt 2011-ben hazánk második csillagoségbolt-parkja. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság által meghirdetett programokon a résztvevőknek szakavatott munkatársak mutatják be a csillagos ég látnivalóit és a háborítatlan esti-éjszakai puszta élővilágát is.

A Fecskeház erdei iskola új csillagdája tavasszal és ősszel havi rendszerességgel, az alábbi időpontokban várja látogatóit. Emellett az év során tavaszi halastavi csillagséta, a nyári Napforduló és a daruvonulás megtekintésével összekötött csillagászati program várják az érdeklődőket. Osztályok, csoportok, családok, erdei iskolások, táborok számára előadással egybekötött csillagdai programok is kérhetőek.
A lenti időpontok tájékoztató jellegűek, a csillagdai bemutatók, csillagséták és más csillagoségbolt-parki programok aktuális leírását keressék a www.hnp.hu/csillagpark oldalon, illetve tájékoztatás kérhető a HNP Látogatóközpontjában! Tel.: 52/589-000 • Fax: 52/589-321 • E-mail:turizmus@hnp.hu

Csillagdai „nyílt napok” tavasszal és ősszel
(a pontos kezdési időpontok a www.hnp.hu honlapon lesznek meghirdetve, előzetes bejelentkezés szükséges, és csak derült ég esetén lesznek megtartva)
Március 4. (esőnap 11)
Április 8. (esőnap 15)
Május 6. (esőnap 13)
Június 3. (esőnap 10)
Szeptember  23. (esőnap 30)
Október 21 (esőnap 28)

További programok:

Április 23.
Tisza-tavi Nap bemutatás, majd este Föld napi madarásztúra és csillagséta Hortobágyi-halastón

Június 25.
Múzeumok éjszakája: Csillagászati előadás és bemutató a Pásztormúzeumnál.

Augusztus 12.
Perseidák éjszakája

Okt. 22: A Darufesztivál alkalmával csillagászati előadás és bemutató a Pásztormúzeumnál.


Map Unavailable

Időpont:
2016. jan. 1. (péntek) - 2016. dec. 31. (szombat)
00:00

Kategóriák:


Ez a bejegyzés a követekző katergóriá(k)ban lett közzétéve: Kiemelt programok